Facebook

Perníková chalúpka [PREDSTAVENIE JE ZRUŠENÉ]

Prístupnosť od 2 rokov
Premiéra:7. október 2018
Dĺžka:55 minút

Škriatok Uf má dôležitú úlohu – stráži les, aby do neho nevošli deti a nezatúlali sa rovno ku chalúpke zlej ježibaby, pretože pozná jej úmysel . Čarami si z nich chce zobrať mladosť a krásu. Jedného dňa sa však stane hotová pohroma. Ježibaba to zistí a svojimi trikmi škriatkovi nohy na palice premení, aby jej už nemohol prekaziť plán. Len čo sa Uf nemôže pohnúť z miesta, na okraji lesa sa objaví Janko so svojou neposlušnou sestričkou  Marienkou, ktorí si chcú skrátiť cestu na tréning cez les, pretože zmeškali autobus. Zablúdia a za tmavej noci sa ocitnú pred čudesnou chalúpkou. Je postavená celá z chutných perníkov. Keby len to! Perníky spievajú, hrniec a zrkadlo v chalúpke ožívajú, kocúr a metla, z ktorých si ježibaba spravila svojich služobníkov - pomocníkov, hovoria a tancujú a ona sa teší, že jej už nič nezabráni v tom, aby bola opäť mladá a krásna. Ale predsa sa prepočíta. Jankova šikovnosť a odvaha jej v tom zabránia, zlo potrestajú a všetkých zo zakliatia vyslobodia.

Divadelné predstavenie je kombináciou činoherného a bábkového divadla s použitím interaktívnych filmových animácií postáv, počítačovej grafiky, videoprojekcie scén prostredí, doplnené dejovými piesňami a zvukovými efektami.

hrajú: Alica Bukovčanová, Michal Zeman

postavy: škriatok Uf, ježibaba, Janko, Marienka, kocúr, metla, hrniec, zrkadlo, perníky, deti

scenár: Magdalńa Glasnerová, dramaturgia: Alžbeta Skalová, texty piesní: Dušan Brindza, hudba: Mikuláš Škuta, scéna a animácie: Peter Skala, bábky a kostýmy: Lucia Lasičková, programovanie: Boris Vitázek, obraz a zvuk: Ján Machút, Rastislav Martinický, technická spolupráca: Jakub Martinický

réžia: Michal Jurík

Fotogaléria